Belangrijke informatie

Afsprakensysteem
De ambassade werkt met een afsprakensysteem. De afspraken worden op volgorde van binnenkomst ingepland. De aangegeven verwerkingstijd van uw visumaanvraag gaat in vanaf de datum van afspraak.
De huidige wachttijd voor een afspraak is 4 tot 5 weken.

Vereisten voor een zakenvisum voor Indonesië visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Een visum is misschien nodig

    Geen visum benodigd voor een bezoek van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

    • Arriveren én vertrekken via één van de volgende lucht- of zeehavens vermeld op deze pagina
    • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina
    • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
    • In het bezit zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming
    • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

    Voor een verblijf van langer dan 30 dagen is wel een visum benodigd. Meer informatie over de visumvereisten treft u aan in het Visumwinkel aanvraagpakket.

  2. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  3. Pasfoto's

    Eén officiële pasfoto in kleur is benodigd. Deze foto moet:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  4. Garantiebrief

    Een garantiebrief van de werkgever in Nederland is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Nederlands adres. Een voorbeeld Garantiebrief vindt u hier terug.
    Alle garantiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug

  5. Uitnodiging

    Een uitnodigingsbrief. De organisatie van waaruit deze brief moet komen is afhankelijk van het type zakenvisum dat u aanvraagt.

    • Voor een single-entry-visum dient de uitnodigingsbrief vanuit de sponsor/organisatie in Indonesië te komen
    • Voor een multiple-entry-visum dient de uitnodigingsbrief vanuit de immigratiedienst in Indonesië te komen. Deze uitnodiging mag maximaal 2 maanden oud zijn op het moment van aanvraag

    De uitnodigingsbrief moet aan bepaalde vereisten voldoen. De uitnodiging moet:

    • Geadresseerd zijn aan de ambassade in Den Haag
    • De naam en adres van de uitnodigende partij vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • De datum van de in- en uitreis vermelden
    • Ondertekend zijn

     

  6. Kopie KTP-kaart

    Een kopie van beide zijden van de KTP-kaart van degene die de uitnodiging ondertekent in Indonesië is vereist voor een single en een double entry visum. Voor een multiple entry visum is dit niet benodigd. De kopie moet bij de uitnodiging gevoegd worden.

  7. Machtigingsbrief

    Een machtigingsbrief per reiziger. Gelieve gebruik te maken van de machtigingsbrief die in het aanvraagpakket zit. De brief moet:

    • Vermelden dat u Visumwinkel machtigt om het visum namens u aan te vragen
    • Ondertekend zijn door de reiziger.

  8. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket waarin zowel de inreisdatum als de uitreisdatum vanuit Indonesië vermeld worden

  9. Verblijfsduur

    De verblijfsduur van dit visum is maximaal 60 dagen per inreis. Deze periode gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

    Het visum voor een enkele inreis (single entry) is vanaf afgifte 90 dagen geldig. U dient dus het land in te reizen binnen 90 dagen na de afgifte van het visum.

  10. Visumaanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier is vereist. Het formulier moet:

    • Ingevuld worden op: http://visa4indonesia.nl/
    • De naam van de reiziger vermelden zoals deze in het paspoort staat
    • Uitgeprint en ondertekend worden na voltooiing
    • Opgestuurd worden naar Visumwinkel, samen met alle andere benodigdheden
    • Ondertekend worden door de paspoorthouder, de ambassade controleert handtekeningen op echtheid

  11. Visumwinkel-orderformulier

    Stuur het Visumwinkel orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat Visumwinkel uw gehele aanvraag heeft afgerond.

Belangrijke informatie

Afsprakensysteem
De ambassade werkt met een afsprakensysteem. De afspraken worden op volgorde van binnenkomst ingepland. De aangegeven verwerkingstijd van uw visumaanvraag gaat in vanaf de datum van afspraak.
De huidige wachttijd voor een afspraak is 4 tot 5 weken.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Indonesië voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Een visum is misschien nodig

    Geen visum benodigd voor een bezoek van maximaal 30 dagen. De reiziger moet:

    • Arriveren én vertrekken via één van de volgende lucht- of zeehavens vermeld op deze pagina
    • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina
    • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
    • In het bezit zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming
    • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

    Voor een verblijf van langer dan 30 dagen is wel een visum benodigd. Meer informatie over de visumvereisten treft u aan in het Visumwinkel aanvraagpakket.

  2. Verblijfsduur

    De verblijfsduur van het van tevoren verkregen visum is maximaal 60 dagen per inreis. Deze periode gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

    Het visum voor een enkele inreis (single entry) is vanaf afgifte 90 dagen geldig. U dient dus het land in te reizen binnen 90 dagen na de afgifte van het visum.

  3. Paspoort

    Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

    • Tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  4. Pasfoto's

    Eén officiële pasfoto in kleur is benodigd. Deze foto moet:

    • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  5. Machtigingsbrief

    Een machtigingsbrief per reiziger. Gelieve gebruik te maken van de machtigingsbrief die in het aanvraagpakket zit. De brief moet:

    • Vermelden dat u Visumwinkel machtigt om het visum namens u aan te vragen
    • Ondertekend zijn door de reiziger.

  6. Bewijs van het reisarrangement

    Een kopie van het vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket waarin zowel de inreisdatum als de uitreisdatum vanuit Indonesië vermeld worden

  7. Visumaanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier is vereist. Het formulier moet:

    • Ingevuld worden op: http://visa4indonesia.nl/
    • De naam van de reiziger vermelden zoals deze in het paspoort staat
    • Uitgeprint en ondertekend worden na voltooiing
    • Opgestuurd worden naar Visumwinkel, samen met alle andere benodigdheden
    • Ondertekend worden door de paspoorthouder, de ambassade controleert handtekeningen op echtheid

  8. Visumwinkel-orderformulier

    Stuur het Visumwinkel orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat Visumwinkel uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  9. Kinderen onder de 18 jaar

    Voor kinderen onder de 12 jaar moet men ook het volgende aanleveren:

    • Een kopie van de geboorteakte
    • Een toestemmingsbrief ondertekend door een van de ouders/voogden, deze vindt u terug in het Visumwinkel-aanvraagpakket
    • Een kopie van het paspoort van beide ouders/voogden

    Voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar moet men het volgende aanleveren:

    • Een kopie van het paspoort van beide ouders/voogden
    • Een toestemmingsbrief ondertekend door een van de ouders/voogden, deze vindt u terug in het Visumwinkel-aanvraagpakket

    Mocht het kind met beide ouders meereizen en hebben deze al hun visum verkregen dan moet men ook:

    • Een kopie van het visum aanleveren 
    • Een kopie van de vluchtbevestiging

    Reist het kind alleen of met één van de ouders of met een ander familielid dan moet men het volgende aanleveren:

    • Een kopie van de geboorteakte
    • Een officiële machtigingsbrief te verkrijgen bij de gemeente waar het kind staat ingeschreven

    Indien het aanvraag betreft voor het hele gezin dan hoeft men alleen een toestemmingsbrief en een kopie van het paspoort van beide ouders/voogden ingediend worden als het kind jonger is dan 12 jaar.

Indonesië visum

Wilt u weten hoe een visum voor Indonesië eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor Indonesië om te zien welke informatie het bevat.

Meer informatie

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van Visumwinkel haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt.

Bel 0900-31 50 200 om een afhaalafspraak te maken.

Meer informatie

Kies voor Visumwinkel

Snel. Visumwinkel biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van Visumwinkel helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. Visumwinkel waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.