Reist u naar de VS?

Mogelijk komt u in aanmerking voor een elektronisch visum voor de Verenigde Staten, een VS ESTA (Electronic System for Travel Authorisation), om te mogen reizen naar de Verenigde Staten. Het invullen van het online VS ESTA formulier zal hooguit enkele minuten duren en uw ESTA zal binnen 72 uur worden afgegeven.

Heeft u  één van onderstaande nationaliteiten? Dan kan u een ESTA voor de VS aanvragen.

Andorra

Estland

IJsland

Luxemburg

Oostenrijk

Spanje

Australië

Finland

Italië

Malta

Portugal

Tsjechië

België

Frankrijk

Japan

Monaco

San Marino

Verenigd Koninkrijk

Brunei

Griekenland

Letland

Nederland

Singapore

Zuid-Korea

Denemarken

Hongarije

Liechtenstein

Nieuw-Zeeland

Slovenië

Zweden

Duitsland

Ierland

Litouwen

Noorwegen

Slowakije

Zwitserland

 1. Uw nationaliteit komt niet in aanmerking? 

  Reizigers met een paspoort uit alle andere landen dienen een traditioneel visum voor de Verenigde Staten aan te vragen.

De snelste en eenvoudigste manier om een ESTA voor de Verenigde Staten te krijgen

 1. Via Visumwinkel kunt u op elk gewenst moment een ESTA aanvragen. Voor deze snelle en makkelijke service rekent Visumwinkel bemiddelingskosten. Zodra uw ESTA-toestemming wordt toegekend, ontvangt u een bevestiging per e-mail of post van Visumwinkel.
 2. U moet een ESTA ten minste 72 uur voordat u gaat reizen aanvragen.

 3. Een eenmaal uitgegeven ESTA is 2 jaar geldig of geldig tot de vervaldatum van uw paspoort (kortste geldigheid is bepalend). Binnen de geldigheidsduur kunt u zo vaak u wilt naar de Verenigde Staten reizen.

Belangrijke mededeling voor ESTA aanvragers

 • Als u een Amerikaans staatsburger bent en in het bezit bent van een tweede nationaliteit van een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program, dan hoeft u geen ESTA aan te vragen. U moet uw Amerikaans paspoort gebruiken om de VS in te reizen.
 • Let op: naar aanleiding van een recente wijziging van de Terrorist Travel Prevention Act, kunnen staatsburgers van VWP-landen die sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Syrië, Somalië of Soedan zijn geweest niet langer een ESTA aanvragen.
 • Staatsburgers van VWP-landen met een dubbele nationaliteit waarvan één de Iran, Irak, Jemen, Libië, Syrië, Somalië of Soedan is komen ook niet meer in aanmerking voor een ESTA.
 • Om in aanmerking te komen voor een ESTA moet u, sinds 1 april 2016, in het bezit zijn van een paspoort met een RFID-chip en het universele e-symbool op de omslag (zoals hieronder weergegeven).

Visumwinkel maakt geen deel uit van de regering van de Verenigde Staten. De immigratiedienst van de VS (US Department of Homeland Security, afgekort DHS) is de officiële instantie die beslist over de ESTA aanvragen. U kunt rechtstreeks een ESTA aanvragen via de website van DHS, maar dan profiteert u niet van bovengenoemde diensten.

Waarom aanvragen via VisumCentrale?

 • Assistentie van ons Customer Service wij checken de voortgang van uw aanvraag en zenden u de bevestiging wanneer de aanvraag is goedgekeurd.
 • Automatische Status Update.wij checken de voortgang van uw aanvraag en zenden u de bevestiging wanneer de aanvraag is goedgekeurd.li>
 • Email bevestiging. de goedkeuring van uw ESTA aanvraag ontvangt u per email, inclusief het ESTA referentienummer en de geldigheidsduur van de ESTA, zodat u weet tot wanneer uw ESTA geldig is.
 • 24/7 Statusoverzicht. Controleer status van uw aanvraag.

Aandacht ESTA Aanvragers

Voor het reizen met een ESTA moet u:

 • In het bezit zijn van een retour-of doorreisticket voor een geplande vlucht bij een grote luchtvaartmaatschappij, of voor een afvaart bij een cruisemaatschappij die is geregistreerd voor ESTA’s
 • In totaal maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in de VS, Mexico, Canada en de Caraïbische eilanden.(Door)reizen tussen al deze landen moeten binnen de termijn van 90 dagen plaatsvinden
 • Geen eerdere overtredingen zijn begaan van de immigratie wet-en regelgeving van de Verenigde Staten (bijv. het overschrijden van de 90 dagen verblijfsduur)

Controleer uw aanvraag

Wilt u zien of uw aanvraag op schema ligt voor de retourdatum van uw documenten? Gebruik de online status check van Visumwinkel om de laatste updates van uw aanvraag te bekijken. 


Meer informatie